Γεννήθηκα τον Φεβρουάριο του 1959 στον Πειραιά, πατρίδα της μητέρας μου, Σταυρούλας. Ο πατέρας μου, Δημήτρης Ζάννες ήταν έμπορος με καταγωγή από τη Σύρο. Ξεκίνησα το σχολείο στον Πειραιά, το ολοκλήρωσα στην Αθήνα, ενώ αργότερα σπούδασα τεχνολόγος Μηχανικός στα ΚΑΤΕΕ με κατεύθυνση συγκοινωνιακά κι υδραυλικά έργα.

Το 1981 παντρεύτηκα τον ξενοδόχο Αντώνη Τριανταφυλλόπουλο και εγκατασταθήκαμε μόνιμα στην Κω. Στην πορεία αποκτήσαμε τέσσερα παιδιά, την Μαρία, την Σταυρούλα, την Δήμητρα και τον Γιώργο.

Ασχολούμαι με τον τουρισμό πάνω από τριάντα χρόνια. Το 1996, δραστηριοποιήθηκα παράλληλα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και στη μεταποίηση. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητά στο αμπέλι και την οινοποίηση επανήλθε η Κως στον οινικό χάρτη της χώρας. Με πιστοποίηση του προϊόντος ως ΠΓΕ Κως, σήμερα, καλλιεργούμε 120 ιδιόκτητα στρέμματα αμπέλι και παράγουμε  εννιά διαφορετικές ετικέτες, βραβευμένες σε ελληνικούς  και διεθνείς διαγωνισμούς. Το οινοποιείο μας είναι ένα από τα πλέον επισκέψιμα στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τη δυναμική που έχουν οι διάφορες μορφές του θεματικού τουρισμού.

Αυτή τη στιγμή διατελώ Γενική Γραμματέας Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο), Πρόεδρος Οινοποιών Αιγαίου και Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω, κι από το 2011 κατέχω τον τίτλο της Πρέσβειρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Από τις θεσμικές μου θέσεις προσπαθώ συστηματικά να προωθήσω βιώσιμες πολιτικές ανάπτυξης στη χώρα μας και να ενισχύσω γενικότερα τον κλάδο, να συνδέσω αποτελεσματικά την αγροδιατροφή με τον τουρισμό και να προβάλλω τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Η έντονη παρουσία μου στα κοινά, με έφερε σε επαφή με την πολιτική. Το 2012 συμμετείχα στη λίστα των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα Δωδεκάνησα και το 2013 ανέλαβα σύμβουλος στη Γραμματεία Αγροτικού σε θέματα αμπελουργίας και οίνου. Σήμερα, είμαι Αναπληρώτρια Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, μέλος του Τομέα Τουρισμού και επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Τομέα «Τουρισμός & Αγροδιατροφή».

Επίσης είμαι αμισθί σύμβουλος του Δημάρχου Κω στα θέματα του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης με τελικό στόχο την σύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή.